Over Lisa

Leuk om kennis met je te maken! Wij zijn Lisa Lelystad en wij zijn er voor ouders, gezinnen en professionals in de gemeente Lelystad.

Over Lisa

Lisa helpt je wanneer je een vraag hebt over opvoeden of opgroeien van kinderen en jongeren. Dit doen we via de informatie op deze website, persoonlijk advies van een professional en bijeenkomsten en trainingen bij jou in de buurt. Het is namelijk heel normaal om hierover vragen of twijfels te hebben. 

Op deze website vind je allerlei tips die je kunt gebruiken bij de opvoeding van je kind(eren). Naast tips vind je ook trainingen, interessante links en inspiratie. Staat de informatie die jij zoekt er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Contact
Lisa is een initiatief van de gemeente Lelystad.
Bij Lisa werken verschillende organisaties samen. Wanneer je een vraag stelt aan Lisa, word je geholpen door medewerkers van GGDFlevoland, Icare JGZ, MDFlevoland en MEE Samen (het kernteam van Lisa). En we werken samen met diverse andere kind- en zorgpartners uit Lelystad.

Samen wegwijs in opvoeden en opgroeien

Met Lisa vind je als ouder/verzorger en professional je weg naar antwoorden, oplossingen, online hulp, activiteiten en trainingen rond de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van -9 maanden tot 19 jaar. 

Ons kernteam bestaat uit professionals van Jeugdgezondheidszorg Icare en GGD Flevoland, MDFlevoland en MEE Samen. Voor vragen over jeugdhulp of persoonlijke ondersteuning, kan je het beste direct contact opnemen met een van onze samenwerkingspartners.
Partners

Jeugdhulp routekaart

 Deze interactieve routekaart helpt Lelystedelingen die vragen hebben over opvoeden of opgroeien of die zich zorgen maken om een kind of gezin op weg. Klik op de kaart hieronder om de interactieve pdf te openen. Je kunt dan op de velden klikken voor meer informatie.

Maak kennis met het kernteam & de partners van Lisa

We kunnen met je meekijken bij de ontwikkeling van je opgroeiende kind. Wij doen dat vanuit een aantal aandachtspunten waarvan we weten dat die belangrijk zijn voor het veilig en gezond opgroeien van je kind in je gezin. In Lelystad voert Icare JGZ de jeugdgezondheidszorg uit voor aanstaande ouders en ouders van kinderen met de leeftijd 0 t/m 4 jaar. De GGD Flevoland doet dit voor ouders, kinderen en jongeren met de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. 

MDFlevoland
Voor algemeen maatschappelijk werk en schoolmaatschappelijk werk
MEE Samen 
Voor ondersteuning bij beperking
Jeugdgezondheidszorg Icare 
Voor kinderen 
van 0 tot en met 4 jaar
Jeugdgezondheidszorg GGD Flevoland
Voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar
JEL (Jeugd Lelystad):
Het toegangspunt voor gespecialiseerde jeugdhulp.
Veilig Thuis Flevoland: 
Voor melding van huiselijk geweld en kindermishandeling.
Sociaal Wijkteam: 
Hulp volwassenen voorzieningen
Welzijn Lelystad: 
Voor o.a. jongeren (-12 en +12)

Uitgelicht

Nieuws van Lisa Lelystad

Regelmatig versturen wij nieuwsbrieven met handige informatie, nuttige tips en een overzicht van activiteiten. Bekijk hier de verzonden nieuwsbrieven aan ouders/verzorgers en professionals!
Lees meer

Workshop Puberteit & de stap naar het VO

De gratis workshop Puberteit & VO is er voor ouders van brugpubers op het Voortgezet Onderwijs. Je krijgt informatie en handige tips en er is ruimte om samen met andere ouders ervaringen uit te wisselen.
Lees meer

Tipsheet 'Van basisschool naar voortgezet onderwijs'

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap in het leven van je kind. Ook voor jou als ouder is het spannend, want het echte loslaten gaat nu beginnen. Hoe kan jij je kind helpen? We geven tips!
Lees meer
1 2 3 16

Inspiratie

Zwanger in Lelystad

Lees meer 

Pubers & Jongeren

Lees meer 

Opvoeden met weinig geld

Lees meer 

Scheiden & Ouder blijven

Lees meer 

LimonadeBrigade: Inspiratie voor jou en je kind

Lees meer 

Abonneer je op onze nieuwsbrief 

Contact gegevens

Heb jij een vraag over het gedrag, de opvoeding of de ontwikkeling van je kind? Wij denken graag met je mee! Bel of mail voor tips en persoonlijk advies.

Sitemap

Algemene voorwaarden
Privacy & cookiesSitemap
Copyright 2023 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram