Hulp bij geldzaken

Netwerk

Hulp bij geldzaken

Heb je geen overzicht meer in je geldzaken? Kun je je rekeningen niet meer betalen? Of heb je schulden?

Bij Lisa Lelystad zijn er mensen van MDFlevoland die jou als ouder/opvoeder kunnen helpen als je vragen over je financiën hebt. Heb je een vraag, probleem, kom je ergens niet uit of wil je even sparren over wat te doen? Bel dan met Lisa Lelystad of neem direct contact op met MDFlevoland via telefoonnummer 0320-211700.

Ook bij Humanitas en IDO kun je terecht voor hulp. Bij de professionals en vrijwilligers kun je terecht voor informatie en advies om uit te komen met je inkomen, ondersteuning bij het ordenen van je administratie of hulp bij het voorkomen en oplossen van schulden. Samen met jou bekijken ze of je inkomen op orde is en je krijgt waar je recht op hebt. Als dat nodig is, kunnen zij het beheer over je financiën (tijdelijk) overnemen.

Financieel spreekuur

Bij het gratis Financieel spreekuur van het Sociaal Wijkteam kun je terecht met financiële vragen of problemen, sociaal-juridische vragen of als je hulp nodig hebt bij het invullen van formulieren of het gebruik van de computer. Het financieel spreekuur is een samenwerking van: Welzijn Lelystad, Stichting Interkerkelijk Diaconaal Overleg (IDO), Humanitas en Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF). Je kunt gewoon binnenlopen en hoeft geen afspraak te maken.

 • Buurtcentrum de Brink - Griend 3307- maandag van 13.00 tot 15.00 uur
 • Wijkcentrum Zuiderzee - Waddenlaan 1- dinsdag van 09.30 tot 11.30 uur
 • MFA de Hanzeborg - Koningsbergenstraat 201 - dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur
 • MFA de Waterbever - Voorstraat 309-313 - woensdag van 10.00 tot 12.00 uur
 • Wijkcentrum de Dukdalf - Punter 35-27 - woensdag van 13.00 tot 15.00 uur  (let op: alleen in de even weken)
 • MFA Atolplaza - Schor 1 - donderdag van 09.30 tot 11.30 uur 
 • FlevoMeer Bibliotheek - De Promesse 4 - donderdag van 13.00 tot 15.00 uur

Websites met goede informatie voor ouders

Misschien heb je als ouder/ opvoeder vragen over financiën. Bijvoorbeeld: 'Wanneer moet ik beginnen met zakgeld geven?' of 'Wanneer kan mijn kind met een bankpasje omgaan?'.
Op onderstaande sites lees je betrouwbare informatie.

 • MDFlevoland - hulp bij geldzaken en schulden
 • Welzijn Lelystad - trainingen, hulpmogelijkheden en activiteiten
 • Wijzer in geldzaken - betrouwbare informatie, rekenhulp en online tools
 • Nibud - helpt met nuttige informatie, tools, stappenplannen en bijvoorbeeld een financiële opvoedwijzer
 • Pas op je geld - helpt met tips, informatie en advies
 • GroeiGids.nl - informatie over opvoeden en opgroeien, zoals over 'geld en kinderen'
 • Lisa Lelystad - informatie over opvoeden en opgroeien in Lelystad
 • Gemeente Lelystad - Lees o.a. in de folder 'Rondkomen in Lelystad' over welke (financiële) oplossingen er zijn als je moeite hebt met rondkomen.
 • Sam& voor alle kinderen - Schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie? Start dan een aanvraag! Sam& zorgt ervoor dat de aanvraag bij de juiste organisatie terechtkomt

Zorgen over het gedrag van je kind rondom geld?

Als ouder / opvoeder maak je je misschien ook wel eens zorgen om de financiën van je kind. Bijvoorbeeld over hoge telefoonrekeningen, over online gamen, rare transacties op de rekening of het uitlenen van een bankpas. Ook met dit soort vragen of zorgen kun je bij MDFlevoland terecht.

Je kind wordt bijna 18. En nu?

Als je kind 18 jaar wordt, krijg je te maken met zaken als studiefinanciering en zorgtoeslag. Hoe bereid je jezelf en je kind hierop voor? Hoe kun je je kind leren om hier zelf verantwoordelijkheid in te nemen? Hieronder vind je een aantal handige sites!

Ik ben een jongere en heb vragen over geld

Ben je een jongere en heb je vragen over geld, studiefinanciering, toeslagen, de OV-kaart? Of heb je hulp nodig bij het regelen van online zaken of bij het invullen van formulieren?
Met deze of andere vragen kun je binnenlopen op het spreekuur Money Talks van MDFlevoland. De vrijwilligers en professionals helpen je graag. Je hoeft geen afspraak te maken. De hulp is gratis. Download de flyer MoneyTalks Lelystad.

MoneyTalks spreekuren:

 • Elke dinsdag van 11.30 uur tot 14.00 uur in ROC Flevoland, Agorawagenplein 1, 8224 KP Lelystad, kamer 1.12 in de centrale hal.
 • Elke donderdag van 15.00 uur tot 17.00 uur in Flevomeer Bibliotheek, de Promesse 4, 8232 VX Lelystad.

Voor vragen kun je ook bellen naar Ellen Hoekstra, 06 22 29 38 58.

Wist je dat...?

Er is hulp beschikbaar. Niet alleen via organisaties of de overheid, maar ook via stichtingen, zoals bijvoorbeeld de voedselbank. Maar wist je bijvoorbeeld dat je via de voedselbank ook verjaarscadeautjes kunt krijgen voor je kind en het ook mogelijk om een verjaardagsfeestje te vieren met vriendjes en vriendinnetjes? We geven je hieronder nog wat meer tips:

 • Flevomeer bibliotheek - kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen gratis lid worden
 • LimonadeBrigade Lelystad - gratis activiteiten voor ouders/verzorgers én kinderen in Lelystad
 • Jeugdfonds Sport & Cultuur - betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus
 • Resto van Harte - gezellig en goedkoop samen eten op dinsdagavond
 • Kansen voor kinderen - gezinnen met weinig geld kunnen bij Gemeente Lelystad een aanvraag doen voor een bijdrage in kosten voor sporten, cultuur, school en vrije tijd
 • Sportspullenbank - De Sportspullenbank zamelt goede en herbruikbare sportkleren en sportspullen in. Vijf keer in het jaar kunnen inwoners van Lelystad die het financieel zwaar hebben terecht in Sportcentrum De Koploper (Badweg 21). De sportspullenbank is open voor inwoners met een toegangskaart. Voor de data, zie https://www.sportbedrijf.nl/data-sportspullenbank/

Niet gevonden wat je zocht? Stel gerust je vraag aan ons, klik hier.

 

****

Help ons om jou te helpen!

Wij willen heel graag meer te weten komen wat het voor jou betekent om je gezin draaiende te houden met weinig geld. Waar loop je tegenaan en waar heb je een creatieve oplossing voor gevonden? Met jouw tips en ideeën kunnen we ook andere ouders helpen. Daarnaast nemen we jouw punten mee in gesprek met de gemeente en partners om te bekijken hoe we de ondersteuning kunnen verbeteren. Zou je dit leuk vinden? Stuur ons dan een e-mail info@lisalelystad.nl

Lees ook 

Alles op zijn KOPP!!

De training 'Alles op zijn KOPP!' is er voor jongeren van ouders met psychische problemen en/of een verslaving.
Lees meer

BLOG - Pubers en sociale media

In de puberteit is online contact met leeftijdgenoten erg belangrijk. Sociale media als Snapchat en Instagram zijn dan ook populair bij pubers.
Lees meer

Oudercursus 'Help, mijn kind kan niet zonder!'

Cursus voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.
Lees meer
1 2 3 16

Abonneer je op onze nieuwsbrief 

Contact gegevens

Heb jij een vraag over het gedrag, de opvoeding of de ontwikkeling van je kind? Wij denken graag met je mee! Bel of mail voor tips en persoonlijk advies.

Sitemap

Algemene voorwaarden
Privacy & cookiesSitemap
Copyright 2023 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram