Naar de basisschool

Als je kind vier wordt, gaat het naar de basisschool. Een hele stap voor jou en je kind. We geven je graag handige tips & informatie!

Naar de basisschool

Voor het eerst naar de basisschool, dat is een hele stap! Niet alleen voor je kindje, maar ook voor jezelf. Het loslaten gaat nu echt beginnen...

Wat moet je kind allemaal kunnen?

Wat je kind ‘moet’ kunnen, kun je verdelen in twee categorieën: cognitieve vaardigheden (weten, kennen en begrijpen) en praktische vaardigheden (kunnen, doen). In de tipsheet 'Naar de basisschool - Wat je kind moet kunnen en weten' (pdf) geven we je daar een handig overzicht van.

School heeft vooral aandacht voor de cognitieve ontwikkeling van kleuters, maar als ouders sta je vaak voor de vraag hoe je je kleuter klaarstoomt voor de basisschool.

Samen voorbereiden op de basisschool

We geven je o.a. in onze tipsheet 'Tips voor thuis - Samen voorbereiden op de basisschool' (pdf) informatie en tips over hoe je kunt oefenen met aankleden, zindelijk worden, wennen en leuke boekjes om samen te lezen. Zo kun je samen bezig met het voorbereiden op deze grote stap. En onthoud: naar de basisschool gaan, is vooral heel leuk!

Vragen?

Heb je nog vragen? Stel ons jouw vraag via het vragenformulier, bel ons via 0880029922 of stuur een e-mail naar info@lisalelystad.nl. Wij helpen je graag verder!

Gratis webinars
Lyceo organiseert regelmatig webinars, zowel voor ouders als voor leerlingen. Zoals het webinar 'Basisvaardigheden basisschool'. De webinars zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens het webinar is er ook ruimte om vragen te stellen via de chat.
LEES MEER

Handige tipsheets

Je kunt onze handige tipsheets downloaden en uitprinten, maar we hebben de tips ook voor je op een rijtje gezet in ons blog.
Blog 'Naar de basisschool'

Naar de wc & aankleden

Als je kind binnenkort naar school gaat, moet hij/zij zelfstandig naar de wc  kunnen gaan en de billen afvegen. Met een luier naar school kan niet, want de leerkracht gaat geen kinderen verschonen. Als jouw kind bijna naar school gaat, maar de dag nog niet helemaal droog doorkomt, mag de school jouw kind dan weigeren? Of misschien gaat jouw kind al naar de basisschool, maar heeft het af en toe toch nog een ongelukje. Wat kun je dan doen? Lees onze handige tips over zindelijk worden.

Blog 'Naar school, maar nog niet zindelijk?'

Boekentips

Voor het eerst naar school? Bij de Flevomeer Bibliotheek kun je hier allerlei boekjes over lenen! Volg bijvoorbeeld de avonturen van Milan, Lisa, Jimmy, Tijgertje en Fien. Extra tip: leen boekjes die speciaal gaan over de eerste schooldag! Zo leert je kind de dagindeling kennen én ziet het dat het voor alle kindjes een spannende dag is.

Inspiratie

Zwanger in Lelystad

Lees meer 

Pubers & Jongeren

Lees meer 

Opvoeden met weinig geld

Lees meer 

Scheiden & Ouder blijven

Lees meer 

LimonadeBrigade: Inspiratie voor jou en je kind

Lees meer 

Abonneer je op onze nieuwsbrief 

Contact gegevens

Heb jij een vraag over het gedrag, de opvoeding of de ontwikkeling van je kind? Wij denken graag met je mee! Bel of mail voor tips en persoonlijk advies.

Sitemap

Algemene voorwaarden
Privacy & cookiesSitemap
Copyright 2023 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram