Opvoeden kan een hele klus zijn. Wil je graag minder vaak boos op je kind worden maar wél grenzen stellen? Dan is de cursus Opvoeden & Zo van MDFlevoland iets voor jou!
De gratis workshop Puberteit & VO is er voor ouders van brugpubers op het Voortgezet Onderwijs. Je krijgt informatie en handige tips en er is ruimte om samen met andere ouders ervaringen uit te wisselen.
Vaak schrikken. Gespannen, prikkelbaar of onzeker zijn. Piekeren. Geen concentratie. Herken je dit? Dan kan je last hebben van angstklachten. Wat de oorzaak ook is: je kunt er gelukkig iets aan doen. Wij geven je handige tips!
De LimonadeBrigade organiseert i.s.m. Lisa Lelystad in de Week van de Opvoeding leuke en interessante activiteiten voor ouders, opvoeders en ouder-to-be met het thema ‘Samen delen, samen weten’.
In oktober gaat er weer een nieuwe groep 'Twee huizen' van start bij MDF. Dit is een groep voor alle kinderen uit groep 4 t/m 8 waarvan de ouders gescheiden zijn. De groep is bedoeld om ieder kind de mogelijkheid te geven om over de scheiding te praten. Meedoen is gratis.
Cursus voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.
Heb je vragen of zorgen over geldzaken? Kun je wel wat hulp gebruiken bij (het voorkomen van) schulden? Of wil je jouw kind leren omgaan met geld? Wij geven je tips en zetten handige websites op een rijtje.
Als ouder wil je voor jouw kind de beste middelbare school voor je kind vinden. Maar er zijn nogal wat keuzes! Hoog tijd voor wat tips om je op weg te helpen naar het vinden van de juiste middelbare school voor jouw kind!
De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap in het leven van je kind. Ook voor jou als ouder is het spannend, want het echte loslaten gaat nu beginnen. Hoe kan jij je kind helpen? We geven tips!
Voor iedereen, kind en ouders, is naar de middelbare school gaan een grote verandering. We zijn op zoek gegaan naar handige boeken - en één spel ;) - waarmee jij en je kind de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs zo goed, maar ook zo leuk mogelijk door kunnen komen.
We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media, maar hoe doen ze dat? Liggend op de bank of juist actief? We delen graag deze 10 tips van Media Ukkie Dagen om kinderen in beweging te laten komen met media en hun balans te vinden.
Elke maand is MDFlevoland te gast in de uitzending 'Dit is Flevoland' van Omroep Flevoland om een sociaal onderwerp te bespreken. Bekijk de agenda of kijk uitzendingen terug.
Met de themakist Kind & Scheiding maak je als onderwijsprofessional het thema Scheiden bespreekbaar. Zowel in de klas als individueel met leerlingen én hun ouders.
Heb je weinig geld of vind je het moeilijk om uit te komen met je geld? In Lelystad zijn er allerlei mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. Hier lees je welke mogelijkheden er zijn als je met weinig geld moet leven in Lelystad.
Hoe fijn is het voor een kind om zelfvertrouwen te hebben?! Als een kind in zichzelf gelooft, durft het voor zichzelf op te komen, maar ook hulp te zoeken als dat nodig is.
Peuters willen soms niets liever dan zelf beslissen, mee helpen of 'zelluf doen'. Maar hoe ga je daar nu eigenlijk mee om? Jane geeft je een paar handige tips!
“Ik kan ze niet tegen alles beschermen. Dus hoe moeilijk ik dat soms ook vind; ik laat ze los en geef ze het vertrouwen zodat zij hun eigen weg kunnen gaan.”
Selina, moeder van drie kinderen vertelt in haar blog hoe ze elke dag bezig is met liefhebben en loslaten.
Veel ouders met kinderen met problemen rondom middelen, beeldschermgebruik of gokken voelen zich machteloos. De gratis oudercursus Help, mijn kind kan niet zonder! van Tactus Verslavingszorg is voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of teveel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.
Ik schrik me rot, staat ze daar weer, in de tentopening. Zo langzamerhand komt er stoom uit mijn oren. Het is al bijna 22.00u, en nog slaapt mijn dochter niet. Er is gezelligheid op de camping, een kinderdisco die pas om 21.00u begon. Wie verzint dat?
Als je kind teveel prikkels binnenkrijgt, dan raakt zijn of haar zenuwstelsel overbelast. Voor de meeste kinderen is het op zo’n moment vooral erg druk om hen heen of van binnen. En dat kan zich op allerlei manieren uiten. Bijvoorbeeld met een driftbui, plotseling in huilen uitbarsten of gewoon niet stil kunnen zitten.
Wil je jouw kind leren dat je moet betalen en sparen voor spullen? Laat ze dan zelf oefenen en geef je kind zakgeld als het lukt. Maar op welke leeftijd begin je daarmee? En hoe leer je je kind sparen? We geven je handige tips!
Heb jij een vraag over het gedrag, de opvoeding of de ontwikkeling van je kind? Wij denken graag met je mee! Bel of mail voor tips en persoonlijk advies.