Blogs & Tipsheets

Lees interessante blogs over opvoeden & opgroeien in Lelystad of bekijk en download tipsheets vol met handige tips.

Oudercursus 'Help, mijn kind kan niet zonder!'

Cursus voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.
Lees meer

Brugklas Bikkels

Zit jij in groep 8 en vind je het spannend om naar de brugklas te gaan? Met de training 'Brugklasbikkels' van MDFlevoland bouw je aan je zelfvertrouwen!
Lees meer

Vapen & andere verleidingen

Hoe ga je als ouder om met je opgroeiende kinderen en met alle verleidingen die ze tegenkomen, zoals vapen, roken snusgebruik?
Lees meer

Naar de basisschool

Als je kind vier wordt, gaat het naar de basisschool. Een hele stap voor jou en je kind. We geven je graag handige tips & informatie!
Lees meer

Nieuws van Lisa Lelystad

Regelmatig versturen wij nieuwsbrieven met handige informatie, nuttige tips en een overzicht van activiteiten. Bekijk hier de verzonden nieuwsbrieven aan ouders/verzorgers en professionals!
Lees meer

Praten met je puber

Een ‘goed gesprek’ met je puber; het kan een hele uitdaging zijn! We geven je graag tips om met je puber in gesprek te komen én te blijven!
Lees meer

Online ouderbijeenkomsten

Bekijk het aanbod aan online ouderbijeenkomsten over scheiden en veilig opgroeien voor ouders, professionals en geïnteresseerden.
Lees meer

BLOG - De stem van het kind

Bij een scheiding hebben keuzes impact. Ondersteuning bij het maken van afspraken die voor ouders én kinderen goed zijn, is daarom belangrijk
Lees meer

Trainingen MDFlevoland

Elk jaar geeft MDFlevoland diverse trainingen en cursussen aan volwassenen en kinderen, zoals opvoeden, brugklastraining of 'puber in huis'.
Lees meer

Gratis webinars Lyceo

Lyceo biedt doorlopend interessante, gratis webinars aan. Bijvoorbeeld over de basisschool, de brugklas, mediawijsheid of het puberbrein.
Lees meer

Hoe vertel je je partner dat je wilt scheiden?

Een relatiebreuk of scheiding heeft vaak grote impact. Met deze tips vertel je je partner op een goede manier dat je wilt scheiden!
Lees meer

Hulp bij geldzaken

Heb je vragen of zorgen over geldzaken? Kun je wel wat hulp gebruiken bij (het voorkomen van) schulden? Of wil je jouw kind leren omgaan met geld? Wij geven je tips en zetten handige websites op een rijtje.
Lees meer

TIPS - Zelfvertrouwen opbouwen

Hoe fijn is het voor een kind om zelfvertrouwen te hebben?! Als een kind in zichzelf gelooft, durft het voor zichzelf op te komen, maar ook hulp te zoeken als dat nodig is.
Lees meer

Twee huizen

In oktober gaat er weer een nieuwe groep 'Twee huizen' van start bij MDF. Dit is een groep voor alle kinderen uit groep 4 t/m 8 waarvan de ouders gescheiden zijn. De groep is bedoeld om ieder kind de mogelijkheid te geven om over de scheiding te praten. Meedoen is gratis.
Lees meer

BLOG - Pubers en sociale media

In de puberteit is online contact met leeftijdgenoten erg belangrijk. Sociale media als Snapchat en Instagram zijn dan ook populair bij pubers.
Lees meer

Opvoeden & Zo

Opvoeden kan een hele klus zijn. Wil je graag minder vaak boos op je kind worden maar wél grenzen stellen? Dan is de cursus Opvoeden & Zo van MDFlevoland iets voor jou!
Lees meer

Workshop Puberteit & VO

De gratis workshop Puberteit & VO is er voor ouders van brugpubers op het Voortgezet Onderwijs. Je krijgt informatie en handige tips en er is ruimte om samen met andere ouders ervaringen uit te wisselen.
Lees meer

Alles op zijn KOPP!!

De training 'Alles op zijn KOPP’ is bedoeld voor kinderen van 8-12 jaar uit Lelystad met ouders met psychische problemen en/of een verslaving.
Lees meer

Tipsheet 'Omgaan met angstklachten'

Vaak schrikken. Gespannen, prikkelbaar of onzeker zijn. Piekeren. Geen concentratie. Herken je dit? Dan kan je last hebben van angstklachten. Wat de oorzaak ook is: je kunt er gelukkig iets aan doen. Wij geven je handige tips!
Lees meer

Week van de Opvoeding 2023

De LimonadeBrigade organiseert i.s.m. Lisa Lelystad in de Week van de Opvoeding leuke en interessante activiteiten voor ouders, opvoeders en ouder-to-be met het thema ‘Samen delen, samen weten’.
Lees meer

Naar school, maar nog niet zindelijk? Wij geven je tips!

Wat kun je doen wanneer je kind nog niet zindelijk is als het naar school toe gaat? We verzamelden handige tips voor ouders!
Lees meer

Waarom veel pubers onzeker zijn.

De puberteit gaat gepaard met grote veranderingen op allerlei vlakken. Deze kunnen je puber soms onzeker maken. Lees over hoe dat werkt.
Lees meer

BLOG - Weg met de ochtendstress!

Hoe krijg je iedereen (ook jezelf!) na de vakantie weer vrolijk de deur uit? Wij hebben tips om de ochtendstress te vermijden!
Lees meer

Hoe kies je de juiste middelbare school?

Als ouder wil je voor jouw kind de beste middelbare school voor je kind vinden. Maar er zijn nogal wat keuzes! Hoog tijd voor wat tips om je op weg te helpen naar het vinden van de juiste middelbare school voor jouw kind!
Lees meer

Tipsheet 'Van basisschool naar voortgezet onderwijs'

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap in het leven van je kind. Ook voor jou als ouder is het spannend, want het echte loslaten gaat nu beginnen. Hoe kan jij je kind helpen? We geven tips!
Lees meer

Boekentips - Hoe overleef je de brugklas?

Voor iedereen, kind en ouders, is naar de middelbare school gaan een grote verandering. We zijn op zoek gegaan naar handige boeken - en één spel ;) - waarmee jij en je kind de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs zo goed, maar ook zo leuk mogelijk door kunnen komen.
Lees meer

Bewegen mét media? Zo kan het!

We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media, maar hoe doen ze dat? Liggend op de bank of juist actief? We delen graag deze 10 tips van Media Ukkie Dagen om kinderen in beweging te laten komen met media en hun balans te vinden.
Lees meer

Zindelijk naar school - Tips voor onderwijsprofessionals

Wat kun je doen voor kinderen in de klas/op de groep en hun ouders rond zindelijkheid? We hebben handige tips voor onderwijsprofessionals.
Lees meer

7 tips voor het zindelijk maken van je kleintje

Zindelijkheidstraining lastig? Met deze 7 tips helpen we je op weg bij het - vlekkeloos - zindelijk maken van je kleintje.
Lees meer

MDF bij 'Dit is Flevoland'

Elke maand is MDFlevoland te gast in de uitzending 'Dit is Flevoland' van Omroep Flevoland om een sociaal onderwerp te bespreken. Bekijk de agenda of kijk uitzendingen terug.
Lees meer

Stappenplan om je kind zindelijk te laten worden

We zetten voor jou de 5 stappen op een rijtje die je samen met je kindje kunt nemen zodat het zindelijk kan worden.
Lees meer

ThemaCafé - Zindelijk worden

In dit ThemaCafé voor ouders/verzorgers over 'zindelijk worden', ontvang je informatie en tips over hoe je jouw kind hier het beste bij kunt helpen.
Lees meer

10 tips voor pedagogisch medewerkers - Kind & Scheiding

Hoe ga je als pedagogisch medewerker in de kinderopvang of op de peuterspeelzaal om met kinderen met gescheiden ouders? Wij geven je tips!
Lees meer

BLOG - Het beste moment?

Gudrun Winters is mediator, o.a. voor het Scheidingsloket in Lelystad, en vraagt zich in dit blog af of 'het beste moment' wel bestaat?
Lees meer

Themakist Kind & Scheiding

Met de themakist Kind & Scheiding maak je als onderwijsprofessional het thema Scheiden bespreekbaar. Zowel in de klas als individueel met leerlingen én hun ouders.
Lees meer

Rondkomen met je geld

Heb je weinig geld of vind je het moeilijk om uit te komen met je geld? In Lelystad zijn er allerlei mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. Hier lees je welke mogelijkheden er zijn als je met weinig geld moet leven in Lelystad.
Lees meer

Webinar 'Help, mijn kind is druk!'

Bekijk het gratis webinar 'Help, mijn kind is druk!' voor ouders/verzorgers van kinderen op de basisschool die druk gedrag vertonen.
Lees meer

BLOG - Een draak van een kind

Waarom verandert mijn kind nou net in een dreinende draak, een ongeduldige draak of een treiter draak als ik moe uit mijn werk kom? Zucht...
Lees meer

BLOG - Ikke zelluf doen!

Peuters willen soms niets liever dan zelf beslissen, mee helpen of 'zelluf doen'. Maar hoe ga je daar nu eigenlijk mee om? Jane geeft je een paar handige tips!
Lees meer

BLOG - Liefhebben & Loslaten

“Ik kan ze niet tegen alles beschermen. Dus hoe moeilijk ik dat soms ook vind; ik laat ze los en geef ze het vertrouwen zodat zij hun eigen weg kunnen gaan.” Selina, moeder van drie kinderen vertelt in haar blog hoe ze elke dag bezig is met liefhebben en loslaten.
Lees meer

BLOG - Help, het is vakantie!

Ik schrik me rot, staat ze daar weer, in de tentopening. Zo langzamerhand komt er stoom uit mijn oren. Het is al bijna 22.00u, en nog slaapt mijn dochter niet. Er is gezelligheid op de camping, een kinderdisco die pas om 21.00u begon. Wie verzint dat?
Lees meer

BLOG - Help, mijn kind is druk!

We worden als ouders overspoeld met prikkels. Als het voor ons soms al lastig is om de interne rust te bewaren, hoe is dat dan voor kinderen?
Lees meer

Zelfverzekerd in de klas

Sommige kinderen leggen makkelijk contact, terwijl andere moeilijker vriendjes maken. Hoe kan jij je kind helpen bij de sociale vaardigheden?
Lees meer

Week tegen Kindermishandeling

Lisa zet actuele thema’s in de spotlight. Dit keer: de Week tegen Kindermishandeling Kindermishandeling is […]
Lees meer

Hoe stel ik een ouderschapsplan op

In een ouderschapsplan leg je bij een scheiding vast welke afspraken je maakt over de verzorging en opvoeding van de kinderen.
Lees meer

Kids & Zakgeld

Wil je jouw kind leren dat je moet betalen en sparen voor spullen? Laat ze dan zelf oefenen en geef je kind zakgeld als het lukt. Maar op welke leeftijd begin je daarmee? En hoe leer je je kind sparen? We geven je handige tips!
Lees meer

De puberteit kan een pittige periode zijn

De puberteit kan voor zowel ouders als kind een pittige periode zijn. Hoe ga je hier als ouder mee om? Wij geven je tips en handige links!
Lees meer

Uit elkaar, wat moet je regelen?

Scheiden of uit elkaar gaan, doe je niet zomaar. Maar als je de knoop eenmaal hebt doorgehakt, moet je veel gaan regelen. Wij geven je tips.
Lees meer

Inspiratie

Zwanger in Lelystad

Lees meer 

Pubers & Jongeren

Lees meer 

Opvoeden met weinig geld

Lees meer 

Scheiden & Ouder blijven

Lees meer 

LimonadeBrigade: Inspiratie voor jou en je kind

Lees meer 

Abonneer je op onze nieuwsbrief 

Contact gegevens

Heb jij een vraag over het gedrag, de opvoeding of de ontwikkeling van je kind? Wij denken graag met je mee! Bel of mail voor tips en persoonlijk advies.

Sitemap

Algemene voorwaarden
Privacy & cookiesSitemap
Copyright 2023 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram