Gezond gewicht

Een kind met een gezond gewicht beweegt makkelijker en ontwikkelt zich lichamelijk beter dan een kind met overgewicht. 

Gezond gewicht

Een kind met een gezond gewicht beweegt makkelijker en ontwikkelt zich lichamelijk beter dan een kind met overgewicht. Bovendien betekent nú overgewicht hebben, dat je kind een grotere kans heeft om ook later last te hebben van overgewicht.

Wil je kind afvallen? Dan is het het beste om gewoon gezond te eten en veel te bewegen. Stimuleer je kind om koek, snoep, snacks en frisdranken te laten staan. Je kunt je kind ook helpen door dit soort producten niet in huis te halen.

Maak je je zorgen?

Als je je zorgen maakt over overgewicht of ondergewicht van je kind, vraag dan om hulp. Dat kan in Lelystad bijvoorbeeld bij Kind naar Gezonder Gewicht (KnGG). Samen met de centrale zorgverlener ontdek je wat er aan de hand is en ga je aan de slag om een gezonder gewicht te krijgen.

Kind naar Gezonder Gewicht Lelystad
Steeds meer kinderen en jongeren in Lelystad hebben overgewicht of obesitas. Daardoor hebben zij al op jonge leeftijd een grotere kans op bijvoorbeeld diabetes of hart- en vaatziekten. 

Daarom is JOGG Lelystad samen met andere organisaties begonnen met Kind naar Gezonder Gewicht (KnGG) in Lelystad. Hierbij krijgt je kind en gezin hulp bij het krijgen van een gezonder gewicht.
LEES MEER

Kind naar Gezonder Gewicht (KnGG) Lelystad

Steeds meer kinderen en jongeren in Lelystad hebben overgewicht of obesitas. Daardoor hebben zij al op jonge leeftijd een grotere kans op bijvoorbeeld diabetes of hart- en vaatziekten.

Daarom biedt JOGG Lelystad - samen met andere organisaties - het programma Kind naar Gezonder Gewicht (KnGG) aan, zodat je als gezin hulp kunt vragen bij het krijgen van een gezonder gewicht.

Website JOGG LelystadDownload de vouwfolder (pdf)

Eten en gezonde voeding

Alles wat kinderen eten heeft invloed op hun gewicht en gezondheid. Het is daarom vooral belangrijk dat je kind gezond eet en niet te veel snoept. Als je kind trek heeft, kun je beter een boterham geven dan een patatje. Kijk ook uit met extraatjes. Bewaar die liever voor speciale momenten. Een appel of een banaan als tussendoortje is bijvoorbeeld beter dan een chocoladereep of ander snoep.

Het Voedingscentrum geeft je betrouwbare informatie over voeding en wil jou helpen om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen.

Website Voedingscentrum

BMI berekenen

Op de website van het Voedingscentrum kun je ook je Body Mass Index (BMI) berekenen. Dit laat zien of je een gezond gewicht hebt. Je kind heeft een gezonde BMI als de verhouding tussen lengte en gewicht klopt. Voor kinderen en jongeren gelden andere BMI-waarden dan voor volwassenen. Dit is voor elke leeftijd anders, omdat je kind nog in de groei is.

Bereken je BMI

Bewegen is goed voor je kind

Voor een gezond gewicht is het belangrijk dat je kind elke dag minstens een uur flink beweegt. Het is goed om dagelijks buiten te spelen en lopend of met de fiets naar school of vriendjes te gaan. Daarnaast kun je je kind stimuleren een sport te beoefenen, zoals voetbal, turnen, basketbal, korfbal, tennis of zwemmen. Overleg met je kind wat een leuke sport is. En kijk op sportinlelystad.nl voor het sportaanbod in Lelystad. Vaak worden er ook kennismakingscursussen of proeflessen aangeboden.

Wil je weten of je kind genoeg beweegt? Doe de test op Beweegrichtlijnentest.nl van het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Je ziet meteen waar nog kansen liggen om je kind elke dag meer te laten bewegen.

Website sportinlelystad.nlDoe de beweegtest

Handige apps

GroeiGids app – Met de app van de GroeiGids kun je als ouder de groei en ontwikkeling van je kind bijhouden.
Zwangerhap – Met de app van het Voedingscentrum kun je de groei en ontwikkeling van je kind in je buik en de eerste jaren daarna volgen.

Inspiratie

Zwanger in Lelystad

Lees meer 

Pubers & Jongeren

Lees meer 

Opvoeden met weinig geld

Lees meer 

Scheiden & Ouder blijven

Lees meer 

LimonadeBrigade: Inspiratie voor jou en je kind

Lees meer 

Abonneer je op onze nieuwsbrief 

Contact gegevens

Heb jij een vraag over het gedrag, de opvoeding of de ontwikkeling van je kind? Wij denken graag met je mee! Bel of mail voor tips en persoonlijk advies.

Sitemap

Algemene voorwaarden
Privacy & cookiesSitemap
Copyright 2023 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram