BLOG - De stem van het kind

Netwerk

Bij het begin van een nieuw jaar stijgt het aantal scheidingen opvallend. Deze periode draait om cruciale keuzes die een diepe impact hebben, niet alleen op volwassenen maar ook op kinderen. Ondersteuning is cruciaal, vooral bij het maken van afspraken die alle partijen, inclusief kinderen, ten goede komen.

Mediation kan een levensveranderend verschil maken, niet alleen voor hen die scheiden, maar ook voor ouders in langdurige strijd. Het biedt een duidelijke weg naar vreedzaam ouderschap, waarbij een bemiddelaar helpt bij het maken van sterke afspraken.

De stem van een kind is essentieel. Ouders dragen de verantwoordelijkheid om niet alleen aan hun eigen, maar ook aan hun kinderen hun behoeften te denken. Een goed ouderschapsplan, waarbij de stem van het kind meetelt, is van groot belang voor een soepele overgang na de scheiding.

Mediation fungeert als een brug naar deze afspraken, waarbij de behoeften van alle betrokkenen centraal staan. Het doel is niet enkel conflicten verminderen, maar ook het welzijn van de kinderen waarborgen en hun standpunten respecteren.

Het betrekken van een kind en serieus nemen van diens mening bij het maken van deze afspraken legt de basis voor een gezonde en positieve toekomstige relatie tussen alle betrokkenen.

Filmpje: Niet jouw taak

Scheiden is niet de taak van kinderen. Dat probeert Villa Pinedo met dit filmpje duidelijk te maken.

Villa Pinedo is hét podium in Nederland waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen en volwassenen bewust maken van wat er in hun hoofd en hart omgaat.

***

Dit blog is geschreven door Wendy Beers van WB Mediation. Wendy is MfN ADR Familie Registermediator en EFT Basis relatietherapeut

Wil je meer informatie over scheiden & ouder blijven? Kijk dan hier verder op onze website.

Lees ook 

Alles op zijn KOPP!!

De training 'Alles op zijn KOPP!' is er voor jongeren van ouders met psychische problemen en/of een verslaving.
Lees meer

BLOG - Pubers en sociale media

In de puberteit is online contact met leeftijdgenoten erg belangrijk. Sociale media als Snapchat en Instagram zijn dan ook populair bij pubers.
Lees meer

Oudercursus 'Help, mijn kind kan niet zonder!'

Cursus voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.
Lees meer
1 2 3 16

Abonneer je op onze nieuwsbrief 

Contact gegevens

Heb jij een vraag over het gedrag, de opvoeding of de ontwikkeling van je kind? Wij denken graag met je mee! Bel of mail voor tips en persoonlijk advies.

Sitemap

Algemene voorwaarden
Privacy & cookiesSitemap
Copyright 2023 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram